marți, 11 august 2009

ANImaţie

raga de ANI“ (cum e cunoscută în folclorul politic Agenţia Naţională pentru Integritate) a devenit în sfârşit mai indiscretă ca Naomi şi mai agresivă ca Nikita şi astfel a răzbătut pe micile ecrane unde relaţiile sale (de verificare) cu 7 miniştri şi 4 primari au făcut senzaţie. Concret, ANI a sesizat în declaraţiile de avere ale acestora diferenţe remarcabile între venituri şi bunurile acumulate.
Ce bine era dacă şi Bugetul patriei deţinea reţeta miraculoasă prin care un venit bugetar modest produce averi de zece ori mai mari! Dar nu toată lumea deţine secretul reuşitei - care uneori se ascunde (ca diavolul) în amănunte: rude bogate sau cifre norocoase. Pentru Vanghelie, cifra tutelară e zero: „cred că se poate să-mi fi scăpat vreun zero, să fi greşit eu vreun zero“. Pentru cabinetul Boc cifra fatală e şapte: miniştrii Videanu, Berceanu, Blaga, Stănişoară, Dan Nica, Ilie Sârbu şi Predoiu au atras atenţia ANI prin supradotările lor financiare
. Or, draga de ANI e sensibilă la bărbaţii cu stare (căci vârsta masculină se calculează în bani
, nu în ani) şi i-a eliberat deja dlui Blaga „certificatul de constatare“ prin care averea acestuia e declarată sănătoasă. Cunoaştem traseul de igienizare: întâi se duc la CNSAS să-şi scoată certificat de necolaborare, apoi se duc la ANI să-şi albească banii şi să obţină certificat de constatare după care se duc la Justiţie să-şi ia NUP.

Citeste tot articolul in Curentul

Niciun comentariu: