marți, 21 iulie 2009

Tăriceanu: "Ar fi o onoare să servim electoratul şi din opoziţie"

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la finalul consultărilor privind opţiunile guvernamentale ale partidului, că dacă liberalii nu se înţeleg cu PSD şi PDL pe unele teme fundamentale precum modificarea Constituţiei şi programul
anti-criză, "este o onoare să servim ţara şi electoratul şi din opoziţie".

Tăriceanu a spus că în urma negocierilor cu PDL şi PSD, liberalii au găsit puncte de înţelegere dar că sunt şi o serie de lucruri ce nu pot fi negociate.

Astfel, în ceea ce priveşte negocierile cu PDL, Tăriceanu a spus că "este foarte clar că pentru noi modificarea Constituţiei nu este acceptabilă, nu putem accepta trecerea către un regim prezidenţial, nu putem accepta ca progresiv România să se transforme într-o republică ex-sovietică".

Despre PSD, liderul PNL a spus că "discuţiile ne-au lăsat clar să înţelegem că cota unică trebuie pusă în discuţie, iar planul anti-criză al PNL nu este susţinut de PSD".

"În afară de aceste două posibilităţi, există aceea de a face concesii majore sau de a ne menţine ferm pe anumite coordonate şi sigur că asta înseamnă să mergem în opoziţie. Este o onoare să servim ţara şi electoratul şi din opoziţie", a precizat Tariceanu.

Niciun comentariu: