miercuri, 8 iulie 2009

Autorităţile au început ancheta în cazul tinerei care a născut siamezi la maternitatea din Braşov

Tânăra susţine că a fost violată de vărul ei, cu care apoi ar fi avut un al doilea act sexual, consimţit. Poliţia a început o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări a rămas însărcinată. Între timp, Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov a format o comisie de asistenţi sociali şi psihologi care trebuie să vadă dacă tânăra e în pericol în comunitate sau dacă e cazul să fie instituţionalizată.

Părinţii fetei au depus o reclamaţie în care îl acuză de viol pe un tânăr de 18 ani, văr primar al tinerei mame.

"Să i se facă analizele. Dacă va fi vinovat, să fie pedepsit de lege. Iar dacă nu e, atunci să fie trasă ea la răspundere, cu cine a avut relaţii" a spus mama fetei.

Familia tânărului acuzat de viol susţine că acesta este nevinovat. Între cele două părţi a izbucnit un scandal care îi îngrijorează pe specialiştii de la Protecţia Copilului Braşov. Aceştia spun că vor face o anchetă în comunitatea din Budila, pentru a vedea dacă adolescenta se poate întoarce în siguranţă acolo. Dacă nu, ea va fi instituţionalizată după externare.


Tânăra mamă ar putea fi externată peste câteva zile, însă bebeluşii vor rămâne sub supraveghere medicală. Medicii braşoveni spun că separarea celor doi bebeluşi este foarte complicată, ei fiind uniţi în zona capului. O astfel de operaţie s-ar putea face în Statele Unite şi este extrem de costisitoare.

Siamezii au fost aduşi pe lume, vineri noapte, la maternitatea din Braşov.

Niciun comentariu: