marți, 21 iulie 2009

Sofer de ambulanta, batut mar de sotul pacientei

n sofer de ambulanta a fost batut de sotul unei paciente, in noaptea de miercuri spre joi, pentru ca nu a acceptat ca barbatul sa fie transportat cu Salvarea la Spitalul Medgidia, pentru a-si insoti sotia. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, ambulantierul - Florin Rotian, de 42 de ani - a suferit un traumatism cranian si plagi la nivelul fetei, acesta depunand o reclamatie la politie impotriva agresorului.
Ambulanta a fost solicitata pentru salvarea unei femei care bause clor, incercand sa se sinucida. Dupa ce echipajul de pe ambulanta i-a acordat femeii primele ingrijiri medicale, aceasta fiind in afara oricarui pericol, si au urcat-o in ambulanta pentru a o transporta
la spital, sotul acesteia, Mustan Maltezu, de 32 de ani, a devenit agresiv atunci cand a fost refuzat, potrivit legii, sa fie si el transportat cu acelasi mijloc de transport. Sotul a inceput sa-l loveasca cu pumnii pe ambulantier, conflictul fiind aplanat de politisti.
La inceputul lunii in noiembrie, in localitatea constanteana Rasova, soferul unei ambulante a fost batut, suferind o fractura de piramida nazala, iar asistenta ce-l insotea imbrancita, cand echipajul a ajuns acasa la un pacient dupa ce acesta murise.
Agresorul a fost sanctionat contraventional cu 200 de lei
pentru tulburarea linistii si ordinii publice, iar dupa ce echipajul de pe ambulanta a depus plangere la politie, impotriva lui a inceput cercetarea penala sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.
Directorul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Constanta, dr. Vasile Popescu, a mentionat, pentru Agerpres, ca sunt frecvente cazurile de agresare a echipajelor de pe ambulante de catre rudele pacientilor.

Niciun comentariu: