miercuri, 8 iulie 2009

Străini, înşelaţi de clujeni pe site-uri matrimoniale

Mai multe persoane din SUA şi Canada au fost înşelate de 11 tineri din Cluj, care le cereau bani pentru ca persoana aleasă pe site-urile matrimoniale să meargă la ei, anunţă Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj, poliţiştii au stabilit, în luna mai, că în Cluj acţionează un grup infracţional specializat în comiterea de înşelăciuni şi fraudarea unor cetăţeni din SUA şi Canada.

Anchetatorii au stabilit că grupul infracţional avea 11 membri, care începând cu anul 2006 au pus la punct un mecanism infracţional prin intermediul unor pagini de internet cu profil matrimonial. Aceştia şi-au creat conturi
pe respectivele pagini şi au postat fotografii şi date fictive ale unor femei. Astfel, după câteva discuţii cu străinii, clujenii le cereau bani pentru ca fetele să meargă la ei.

Până în prezent, s-a stabilit că în aceast mod au fost înşelate peste 70 de persoane din S.U.A., Canada, Australia, Hong Kong, Anglia şi Belgia, cu suma totală de 130.000 de dolari
SUA.

Membrii grupului au fost reţinuţi de poliţişti, riscând o pedeapsă cu închisoarea de la trei la 15 ani.

Niciun comentariu: