miercuri, 29 aprilie 2009

Românii se pot înscrie de joi la loteria vizelor

Anual, SUA acordă 50.000 de vize de rezidenţă permanentă cetăţenilor străini care îndeplinesc "criterii simple, dar stricte". Potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti, în perioada 2 octombrie-1 decembrie se vor face înscrierile în programul Diversity Visa
.



Persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor participa la o tragere la sorţi generată automat de computer
. Vizele sunt distribuite de-a lungul a şase regiuni geografice. În regiunile din SUA, care au rate de imigraţie mai scăzute, se va aloca un număr mai mare de vize.

În programul Diversity Visa 2010 nu se pot înscrie cetăţenii ţărilor care au trimis, în ultimii cinci ani, mai mult de 50.000 de imigranţi în SUA.

Potrivit
site-ului Departamentului de Stat american, nu pot participa la loteria vizelor cetăţeni care s-au născut în următoarele ţări: Marea
Britanie (cu excepţia Irlandei de Nord), Brazilia, Canada, China, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Pakistan, Filipine, Polonia, Rusia, Coreea de Sud şi Vietnam.

Înscrierile pentru Diversity Visa 2010 se completează în format electronic, numai în perioada înregistrărilor. Pentru transmiterea formularului nu se percepe nicio taxă.

Un calculator va alege aleator din lista persoanelor care s-au înscris în program. Cei care au fost selecţionaţi vor fi anunţaţi prin poştă în perioada mai-iulie 2009, urmând ca ulterior să primească mai multe informaţii.

Niciun comentariu: