vineri, 20 martie 2009

World of Warcraft a depăşit pragul de 10 milioane de jucători din toată lumea

Una dintre cele mai cunoscute companii
producătoare de jocuri, Blizzard, a anunţat astăzi că popularul joc
World of Warcraft a depăşit pragul de zece milioane de jucători - două milioane sunt din Europa, 2.5 milioane din America de Nord şi restul, adică 5.5 milioane sunt din Asia.

World of Warcraft este un joc de tip MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) ce a apărut în anul 2004. Succesul său se datorează nu doar faptului că este tradus în şapte limbi de pe trei continente, ci în primul rând unui gameplay inovator bazat pe caractere şi pe relaţiile dintre acestea.

World of Warcraft The Burning Crusade - primul patch

La începutul anului 2007, Blizzard a alimentat jocul cu un patch, The Burning Crusade, urmând ca cel de-al doilea, Wrath of the Lich King, să apară în vara acestui an.

Popularitatea jocului este într-o continuă creştere şi, până acum, nu a înregistrat nici un semn cum că ar începe să stagneze. Având în vedere că Blizzard a început să alimenteze jocul cu noi patch-uri, adică noi provocări pentru jucători, este greu de crezut că popularitatea lui World of Warcraft va avea suferit în viitorul apropiat, ba dimpotrivă, va mai atrage, cu siguranţă, şi alţi adepţi pe lângă cei zece milioane.

Niciun comentariu: